Pittige kip cacciatore

Voor 2 personen
Print
Gezond eten

Een pittige Zuid-Italiaanse favoriet

Ingrediënten:

  • 2 gehalveerde kippenborsten, ontbot en zonder huid
  • zout en peper naar smaak
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels verse basilicum of 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1/2 eetlepel gedroogde rode chilivlokken
  • 400 g gezeefde tomaten
  • 2 rode pepers, fijngesneden

Bereiden:

Breng de kip op smaak met zout en peper. Vet een grote koekenpan in en bak de kip op een middelhoog vuur bruin, ongeveer 3 minuten per kant.

Leg de kip op een bord en zet aan de kant. Doe de resterende ingrediënten in de pan en laat gedurende 10 minuten sudderen. Doe de kip met zijn sappen terug in de pan en lepel de saus over de kip. Doe de deksel op de pan en laat nog 7 minuten extra sudderen, of totdat de kip mals is en goed doorbakken.


Voedingswaarde per portie:
 

CalorieënProteïneVetKoolhydraten
24230 g3.5 g24 g
Herballife erkent de ethische code van de vereniging directe verkoop en is lid van de:
  • Vereniging Directe Verkoop Nederland Logo
  • FSE
  • IADSA
  • SELDIA
  • WFDSA


nl-NL | 11-12-2017 9:16:07 | NAMP2HLASPX02