Eten om strijd te kunnen leveren

Print
Eten om strijd te kunnen leveren

John Heiss van Herbalife legt uit hoe u kunt ‘eten om strijd te leveren - 5 Redenen waarom duursporters 24/7 brandstof nodig hebben.'

  1. Topsporters moeten ’s ochtends hun brandstof aanvullen, omdat hun opgeslagen reserves gedurende een nacht vasten omlaag gegaan zijn. Trainen en deelnemen aan wedstrijden eisen hun tol voor het lichaam en de dag beginnen met een gezonde maaltijd, uitgebalanceerd met koolhydraten, proteïnen, vitaminen en mineralen, levert een goede voedingsbasis voor prestaties.  
  2. Hydratatie is een essentiële behoefte van iedereen. Omdat hydratatie van direct belang is op de prestaties van een topsporter, is het nog belangrijker voor topsporters om hun vloeistoffen op peil te houden, vooral tijdens een veeleisende wedstrijd. Hydratatie is van essentieel belang, net zoals elektrolyten - belangrijke lichaamszouten die een juist functioneren van de spieren ondersteunen en helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur.
  3. Koolhydraten zijn de primaire brandstof tijdens inspanning en ze zijn essentieel om het lichaam draaiende te houden. In een wedstrijd waar het aankomt op uithoudingsvermogen zijn calorieën koning en is het essentieel om er genoeg van binnen te krijgen om prestaties te kunnen leveren. Het is belangrijk om zowel voor als tijdens een wedstrijd veel koolhydraten binnen te krijgen. De juiste voeding helpt ook bij het verkorten van de hersteltijd, wat erg belangrijk is in een meerdaags evenement. Het gebruik van koolhydraat-elektrolytendranken tijdens een wedstrijd is vaak van essentieel belang voor duursporters om langdurig prestaties te blijven leveren.
  4. Na een wedstrijd heeft het lichaam de juiste verhouding aan koolhydraten en proteïnen nodig om te kunnen gaan herstellen. Herstel werkt op twee vlakken en vereist koolhydraten om de glycogeenvoorraden weer aan te vullen en proteïnen voor het weer opbouwen van beschadigde spieren.   
  5. Extra suppletie met voedingsstoffen kan ook nuttig zijn als de voedingsbehoeften van topsporters zo extreem zijn dat er niet aan kan worden voldaan met voedsel op zichzelf. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om in gedachten te houden dat suppletie dient als aanvulling op een normaal gezond dieet. Iedere topsporter moet de meerderheid van de calorieën en voedingsstoffen binnenkrijgen uit voeding, in het bijzonder uit gezonde bronnen van gezonde koolhydraten - volkorengranen, fruit en groenten - en proteïnen uit mager vlees, gevogelte, vis, magere zuivelproducten en plantaardige bronnen zoals soja.
Herballife erkent de ethische code van de vereniging directe verkoop en is lid van de:
  • Vereniging Directe Verkoop Nederland Logo
  • FSE
  • IADSA
  • SELDIA
  • WFDSA


nl-NL | 29-10-2020 02:18:46 | Zus2phlsg000000